Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Laminált padló: negyed évszázada az élen

A laminált padló egyértelműen az egyik, ha nem a legnépszerűbb melegburkolat. Ezt mutatják mindenekelőtt az eladási számok, valamint a végtelen mennyiségű elégedett vásárlói visszajelzés és ajánlás. A laminált padlókat egyszerűen kedvelik az emberek. Fontos azonban megjegyezni, hogy nem csupán egy marketing sikertörténetről van szó, hanem az elmúlt negyed évszázadban szakmai és stílus oldalról is számos elismerés övezte ezt a parkettatípust.

A laminált padló kialakulásának története technológiai szempontból közel 100 évre nyúlik vissza, a dinamikus fejlődése azonban csak az 1990-es évekre tehető. Az elmúlt 20-25 évben pedig egyértelműen a piac élvonalába került. Hogy mi vezetett ehhez a gyors és tartós sikerhez, azt igyekszünk most néhány pontban összefoglalni.

A laminált padlókat eleinte a praktikus kivitelezésük és kedvező áruk miatt kedvelték meg. Kétségtelenül vonzó volt az egyszerű telepíthetőség, hiszen akár egyénileg, egészen hamar egy tetszetős parkettát lehetett „varázsolni”. Ahogy az ipari fejlesztések a laminált padló tartósságát és teherbírását illetően is világos referenciákat képeztek, úgy sikerült elérni azokat a vásárlói réteget, akik a szkepticizmus miatt előtte ragaszkodtak a hagyományos faparkettákhoz. Időközben az esztétikai megjelenésre is nagy hangsúlyt kezdtek helyezni.

Egyre élethűbb, kellemesebb és sokfélébb dekorrétegeket kezdtek létrehozni. Így sikerült a design piacra is betörni, illetve elérni a lakberendezésre, belső építészetre fogékony vásárlókat, legyen az klasszikus vagy modern stílusirányzat. A laminált padlózat népszerűsége tehát meglehetősen szerteágazó, és ennek köszönhetően, várhatóan ez után is kedvelt burkolat fog maradni.

Leave a comment