Oldal kiválasztása

A terv alapállításaival, szándékaival – telepítés, tömegformálás, anyaghasználat és energiatudatosság – a Bíráló Bizottság egyetértett, azonban ezek a szempontok az építészeti megjelenésben nem érvényesülnek azonos színvonalon és erővel, így az összkép nem lett teljesen meggyőző.

A koncepció egyik legfőbb erénye, hogy az egyes önálló tömegként megfogalmazott funkciókat egy olyan fedett-nyitott térrel kapcsolta össze, amely méreténél és geometriájánál fogva valóban képes egy 40-50 fős csoport fogadására, ezzel egyben elkerülte a klasszikus, zárt előcsarnok, a be-, és kijárat valamint a vendégforgalom irányításának problematikáját. Ezzel a döntéssel felszabadította a vendégek mozgását és az egyes funkciók időbeli használatát. A fedett-nyitott lapos tetős térhez klasszikus ház formájú tömegek kapcsolódnak, melyek tartalmukban is igazodnak a választott tömeghez. A tervezők azonban egy ponton nem vállalták fel döntésüket és félig a föld alá helyeztek egy lényeges funkciót. Ezzel nem csak a koncepció gyengült el, hanem olyan használati, közlekedési és szerkezeti problémákat is okoztak, amelyek nem csak a tervezői szándékot gyengítették, hanem műszaki és gazdasági szempontból is kedvezőtlen hatásúak. A fekete színű fa szerkezet és anyaghasználat a mondanivaló kihangsúlyozására szép és elegáns megoldás, azonban e tekintetben a teljes homogenitás előnyösebb lett volna és akkor a drámai hatás is egyértelmű lett volna.

Összességében a Bíráló Bizottság a tervet a fedett-nyitott tér és a hozzá kapcsolt funkciók és tömegek ötletes használatáért Második Díjban részesítette.